Workshop Visuele Muziek voor gevorderden

     

Het is niet gemakkelijk om muziek goed in Nederlandse Gebarentaal te vertalen. Tolken moeten leren meer lichaamsbeweging, mimiek, emotie, ritmiek en creativiteit gebruiken om de tekst optimaal om te kunnen zetten.

Doven hebben behoefte aan een volledig visueel beeld, dus willen ze muziektolken met een goede lichaamsbeweging, mimiek, emotie en ritmiek. Daarnaast moet de tolk ook goed kunnen gebaren, zodat doven alles kunnen volgen en van alles mee kunnen genieten.

Docenten zijn Tom Uittenbogert en een Visuele Muziek tolk met eventuele assistenten. (stagiaires van de Hogeschool Utrecht)

Om aan bovengenoemde eisen te kunnen voldoen is een workshop Visuele muziek voor gevorderden onmisbaar. Tijdens de workshop wordt eerst de lichaamsbeweging, emotie, mimiek en ritmiek van de deelnemers getraind. Vervolgens krijgen ze een opdracht om een tekst te uiten via lichaamsbeweging, mimiek, emotie en ritme, maar zonder gebaren.

De rest van het programma blijft nog een verrassing.

Nieuwsgierig?

Voor degenen die graag willen weten hoe ze liedjes in NGT kunnen vertalen, is het volgen van deze workshop echt de moeite waard! Er wordt o.a. aandacht besteed aan mimiek, ritme, lichaamsbeweging en emotie getraind.

€ 10,= korting als u zich voor beide workshops hebt ingeschreven.

Nieuwsgierig voor de opleiding Visuele Muziek

Gebarentaal voor Iedereen werkt nu samen met de Stichting Skyway voor een geheel vernieuwde Opleiding Visuele Muziek. Wij willen met de opleiding Visuele muziek bereiken dat de deelnemers na afloop beschikken over alles wat nodig is om een volwaardig artistieke performance neer te kunnen zetten.

Wanneer?


Dit wordt binnenkort bekend gemaakt.

Waar?


De Paraplu
Van Bijnkershoeklaan 10
3527 XL Utrecht
Hoe laat?     10:00 – 16:00 uur inclusief 1 uur pauze

Kosten?

€ 90,= p.p. (inclusief koffie en/of thee, exclusief lunch) voor erkende tolken, schrijftolken en belangstellenden.
€ 65,= p.p. (inclusief koffie en/of thee, exclusief lunch) voor tolk en schrijftolk-studenten.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar Gebarentaal voor Iedereen, klik hier voor de contact gegevens.

 

Klik hier om u in te schrijven