Gebarentaal voor Iedereen

Visuele Muziek - Opleiding Visuele Muziek

     

Misschien vraagt u zich af hoe muziek kan worden vertaald in Nederlandse Gebarentaal. In het verleden hebben we tijdens de Gay Games meegewerkt aan de vertaling van muziek-teksten. Het was voor zowel doven als horenden een bijzondere ervaring. Veel doven waren erg ontroerd, omdat ze nu ook op hun manier en in hun eigen taal van muziek konden genieten.

Omdat dit voor doven en slechthorenden bijzonder belangrijk is, hebben we deze afdeling opgezet. De afgelopen jaren is er steeds meer belangstelling voor muziek in Nederlandse Gebarentaal.

Zo heeft lang geleden een concert voor dove kinderen in Utrecht plaatsgevonden.
Deze ervaring is echt overweldigend geweest! De kinderen konden de muziek met behulp van een ballon voelen en een beetje horen. SenCity (voorheen: Sense) organiseert tweemaal per jaar een disco voor doven en horenden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van speciale voorzieningen, zoals extra verlichting, muziektolken, dansgroepen, vj’s, dj’s en Aromatische-geuren. Elke SenCity-disco is een groot succes en iedereen kijkt uit naar de volgende.

Deze disco’s worden overal in Nederland gehouden. De eerste vond plaats in Rotterdam (Nighttown), de tweede in Tilburg, de derde in Utrecht (Tivoli), de vierde in Amsterdam (Paradiso), de vijfde in Eindhoven, de zesde in Amsterdam en de zevende in Utrecht. Alle  zeven discoavonden waren volledig uitverkocht.

In de toekomst willen we samenwerken met andere opdrachtgevers om waardevolle muziekvoorstellingen in Nederlandse Gebarentaal te organiseren voor doven en slechthorenden . Deze hebben hier recht op! Hoe alles er precies uit zal zien, blijft nog een verrassing!

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Visuele Muziek