AANBIEDING: Training TPRS "Het hele verhaal in Gebarentaal" voor zowel erkende docenten als studenten NGT/NMG (B1/2) in Oktober 2017! Deadline: 11 oktober 2017!!!!

     
Posted by
|

Tom Uittenbogert geeft introductieles over de TPRS Het hele verhaal in Gebarentaal

 

Eindelijk is het zover om weer onze bijzondere training voor zowel erkende docenten als student Leraar NGT/NmG (ERK: B1/2) te willen organiseren!

Hier een korte toelichting over TPRS:

TPRS betekentTeaching Proficiency through Reading and Storytelling  * (ofwel: taalvaardigheid onderwijzen door lezen en verhalen vertellen) en is een methode die ontwikkeld is in de VS.

* “TPRS and TPR Storytelling® are registered trademarks owned by Blaine Ray Workshops, Inc.”

De methode kan toegepast worden voor alle taalopleidingen en taalcursussen. TPRS streeft naar een zo natuurlijk mogelijke taalverwerving door het geven van herhaalde begrijpelijke input in context.

TPRS valt vooral op door de verhalen en humor, en door de creatieve manier waarop de begrijpelijke input in de lessen wordt herhaald. Toen wij tijdens de studiedag hiermee in aanraking kwamen waren we meteen zó enthousiast over de werking hiervan, dat het ons deed besluiten om zelf nieuw lesmaterialen te ontwikkelen voor onze cursussen Nederlands Gebarentaal. De eerste nieuwe module heet: Introductie tot Het hele verhaal in Gebarentaal – niveau 1. Het bestaat uit 15 lessen van 2 uur.

Echter als je niet veel weet over TPRS kun je met dit materiaal niet veel doen. Daarom hebben we in overleg met TPRS Academy besloten om een training te verzorgen voor docenten NGT. In de eerste 2 en halve trainingsdagen krijg je les over de methode zelf: hoe werkt TPRS en waarom is deze methode effectief bij het leren van taal.

Daarna volgen er 3 trainingsdagen waarin de methode wordt toegepast op het leren van Nederlandse Gebarentaal. Hierbij leer je ook te werken met het lesmateriaal dat we hiervoor ontwikkeld hebben.

Daarna ben je in staat om cursussen NGT/NmG te verzorgen volgens deze methode, met gebruik van onze lesmaterialen.

Doelgroep?

  • Algemene belangstellenden
  • Ouders met dove en slechthorende kinderen
  • horende medewerkers met dove collega(‘s)
  • Plotsdoven
  • Laatdoven
  • Dove allochtonen.

In de docentenhandleiding zal tevens worden aangegeven voor welk ERK-niveau het materiaal geschikt is.

 

imgres

VOOR ZOWEL ERKENDE DOCENT NGT/NmG

ALS STUDENT LERAAR NGT/NmG (ERK: B1/2)!!!!

 

Ben je nieuwsgierig geworden?

Klik hier voor meer informatie.

We hopen u als nieuwe deelnemer bij onze training te mogen verwelkomen.

 

 

Materialen TPRS “Het hele verhaal in Gebarentaal” 

 

het-hele-verhaal-in-gebarentaal-docentenhandleidng-1

het-hele-verhaal-in-gebarentaal-werkboek-niveau-1

TPRS Het hele verhaal in Gebarentaal DVD       STorytelling handboek    het-hele-verhaal-in-gebarentaal-powerpoints-niveau

 

 

Mocht je nu al belangstelling en vragen hebben, dan kan je dit naar ons mailen:

iris@gebarentaalvooriedereen.nl