Gebarentaal voor Iedereen

Referentie van de cursisten over de cursus TPRS "Het hele verhaal in Gebarentaal"

     

Wij zijn heel nieuwsgierig naar uw ervaringen over de cursus TPRS “Het hele verhaal in Gebarentaal” met ons.

Zou u zo vriendelijk willen zijn dit hier met ons te delen?

 

Deel hier uw ervaring met ons over de cursus TPRS "Het hele verhaal in Gebarentaal"

 

Juliana

door Weener XL

Het hele verhaal

door Dordrecht

Een cursus vol leren en humor

door Selene Bergers
Vanuit de Radboud Universiteit heb ik de cursus 'Het hele verhaal in Gebarentaal" gevolgd. In deze cursus heeft docent Tom Uittenbogert met veel enthousiasme en geduld mij en +-12 andere studenten onderwezen. De cursus is goed toegespitst op het meteen kunnen gebruiken van de taal en zit goed in elkaar. Werkend vanuit thema's hebben we een kleine basis van de taal ons eigen gemaakt en na enkele weken konden we al op eigen houtje met de docent korte gesprekjes voeren voor, tussen en na de les over alledaagse dingen. Tom is een geweldig enthousiaste man die met veel passie en geduld lesgeeft. Hij geeft altijd het gevoel dat je vooruit gaat, maar weet je ook op vriendelijke wijze te corrigeren waardoor je veel leert. Hij is vriendelijk, legt rustig uit en vraagt ook niveau en inzet wat de crusus voor mij als een zeer positieve en leerzame ervaring heeft gemaakt. Ik zou het iedereen aanraden die geinteresseerd is in gebarentaal of communicatie door middel van taal opzich.

Gebarentaal

door Anita van Amersvoort
Een cursus gebarentaal, wat ben ik blij dat ik er aan ben begonnen. Het zijn leuke lessen en de leraar Tom is een gezellige, vriendelijke leraar. Ik begin vanaf Maart aan niveau 3 omdat het zo fantastisch is om gebarentaal te leren. Een aanrader voor iedereen, vriendelijke groetjes, Anita

door Sander Schot
Ik liep al tijden rond met het idee om gebarentaal te leren, maar het kwam er steeds niet van. Ik was ook al wel met gebaren online zelfstudie bezig geweest maar door drukte was het lastig om het vol te houden.

Tom creëert een goede sfeer vanaf het begin. We leerden snel om onze schroom opzij te zetten en gewoon dingen uit te proberen. Doordat de cursus heel systematisch rondom een bepaald thema is opgebouwd kun je al binnen een relatief korte tijd wat vertellen. Dat is erg motiverend. Verder vind ik het fijn om elke week een contactmoment te hebben met Tom als leraar maar ook met de medecursisten. Er wordt veel gelachen. Een aanrader dus!

door Geja Heuvelman
Sinds maart 2017 volg ik de cursus "Het hele verhaal in Gebarentaal" en we hebben inmiddels niveau 1 en 2 afgerond. Ik kijk met veel plezier uit naar niveau 3.
Ik vind het een hele leuke, interessante en boeiende cursus. En wat kunnen we elkaar al best veel in gebarentaal duidelijk maken!!
Tom geeft op een hele relaxte, leuke en gezellige manier les. Door toneelstukjes en het oefenen in tweetallen/groepjes leer je op een leuke manier de gebarentaal.
Er is ruimte voor op- en aanmerkingen, eigen inbreng en nieuwe ideeën.
Kortom, een hele boeiende en leuke cursus!!

Geja Heuvelman.

Petra Poulissen en Loek Verhagen

door -
Inmiddels nivo 1 en 2 met succes afgerond. De lessen, van Tom, zijn iedere keer weer inspirerend, leuk en goed van opzet. Ik ga met vertrouwen naar nivo 3. Over de inhoud van de lessen hebben wij als cursisten, tijdens de lessen zelf, af en toe Tom gewezen op kleine dingen die op de ppt niet zo duidelijk waren en hij heeft deze direct aangepast. De filmpjes op de online-leeromgeving waren op 1 na allemaal duidelijk en goed als ondersteuning van de lessen. Het filmpje wat niet klopte had niet alle woorden, zoals ze in het leerboek stonden. Verder vind ik de locatie in Arnhem prettig en rustig. Het lokaal is prettig qua ruimte en de chocomelk is lekker! 😉 Natuurlijk blijft de wens om nog meer te herhalen.... ook na nivo 3 willen we als klas kijken wat de mogelijkheden zijn.
Dank Iris en Tom voor deze geweldige kans om Gebarentaal te leren.
Groet, Petra