Tom Uittenbogert, directeur, freelance docent TPRS NGT, workshopleider en ontwikkelaar van Gebarentaal voor Iedereen
Tom Uittenbogert, directeur, freelance docent TPRS NGT, workshopleider en ontwikkelaar van Gebarentaal voor Iedereen
Tom Uittenbogert

Tom is mede-oprichter en directeur van Gebarentaal voor Iedereen v.o.f. en houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met Nederlandse Gebarentaal, Nederlands met Gebaren, Visuele Muziek en diverse projecten. Daarnaast was hij als freelancer trainer verbonden aan het instituut voor Gebaren, Taal en Dovenstudies (IGTD), KEGG, bureau DDS, gezinsbegeleiding Nijmegen. Nu werkt hij als Dove tolk Gebarentaal voor externe opdrachten en als freelance onderzoek assistent bij het Raboud Universiteit en Max Planck Instituut voor Psychologie.

Hij heeft ook meegewerkt aan de buitenlandse projecten , SLATE  (in samenwerking met de IGTD), SignOn en Signs2Go (in samenwerking met het bedrijf Pragma). Hij was presentator voor het bedrijf AnniesTV.

Hij is doof geboren en opgegroeid in een doof gezin en de dovenwereld. Hij heeft veel interesse in visuele muziek, dove tolk gebarentaal (relaytolken) en andere projecten op het gebied van Nederlandse Gebarentaal.

In 2011 heeft hij samen met Iris Gebarentaal voor Iedereen opgericht. Hier hoopt hij zijn ervaringen en expertise verder te kunnen ontplooien.


Iris Wijnen, directeur, freelance docente TPRS NGT, workshopleider en ontwikkelaar van Gebarentaal voor Iedereen
Iris Wijnen, directeur, freelance docente TPRS NGT, workshopleider en ontwikkelaar van Gebarentaal voor Iedereen
 Iris Wijnen

Sinds 2008 is ze werkzaam als docent NGT. In dat jaar zette ze een eigen onderneming op, namelijk CursusGebarentaal.nl. De focus binnen deze onderneming lag vooral op het geven van cursussen Nederlandse Gebarentaal. Hiernaast geeft Iris lezingen op verscheidene opleidingen, geeft ze workshops over hoe je omgaat met dove mensen.

In 2011 heeft ze samen met Tom Gebarentaal voor Iedereen opgericht. Hier hoopt ze haar ervaringen en expertise verder te kunnen ontplooien.

Haar interesses liggen vooral in het coachen en begeleiden van ouders van dove kinderen. Door haar eigen jeugd in een horend gezin weet ze precies hoe het is om op te groeien als doof kind in een horende omgeving.


Riet Uittenbogert-Issard, freelance docente TPRS NGT van Gebarentaal voor Iedereen
Riet Uittenbogert-Issard, freelance docente TPRS NGT van Gebarentaal voor Iedereen
 Riet Uittenbogert – Issard

Ik ben Riet Uittenbogert-Issard  en ik ben doof. Ik heb jarenlange ervaring als docente gebarentaal.

Ik heb lesgegeven aan ouders van dove kinderen, cursussen gegeven voor belangstellenden en heb thuiscursussen op maat gegeven in gezinnen met dove en slechthorende kinderen. Daarnaast heb ik begeleiding gegeven aan medewerkers van instellingen voor mensen met een auditieve beperking. In November 2014 heb ik mijn certificaat tot babyspecialist-docent behaald.

In januari 2013  en april 2013 heb ik mijn certificaten tot TPRS-NGT docente behaald en ben daarna gestart met het geven van TPRS-lessen. De cursisten geven aan zich prettig te voelen bij de goede en leerzame lessen als gebaren maken, dingen uitbeelden en verhalen gebaren. De cursisten zijn erg gemotiveerd  en kunnen met elkaar gebaren oefenen in een veilige leeromgeving.

Vrolijk, enthousiast en gebarentaalvaardig zijn een aantal voorbeelden van mijn persoonlijke eigenschappen.

Ik ben volop met gebarentaal en de dovencultuur bezig. Ik heb veel zin om jullie gebaren te leren  Wie durft?


Gera Vonk-Huisjes, freelance docente TPRS NGT van Gebarentaal voor Iedereen
Gera Vonk-Huisjes, freelance docente TPRS NGT van Gebarentaal voor Iedereen
 Gera Vonk – Huisjes

Toen ik anderhalf jaar oud was, ben ik doof geworden als gevolg van hersenvliesontsteking. Deze vorm van doofheid wordt ook wel prelinguaal doof (oftewel doof geboren) genoemd. Mijn naamgebaar in de doven gemeenschap is als volgt: “Werken” (1x tik).  Velen zien mij als een serieuze, werkende vrouw, die zoveel mogelijk opdrachten wil uitvoeren, je zou mij bijna “work-a-holic” kunnen noemen.

Gebarentaal is mijn eerste natuurlijke taal, zoals in de natuur. Een prachtige bloeiende gebarentaal, straalt uitbeelding en des te duidelijker beelden naar buiten, niet alleen gebaren, maar ook mimiek, armen, benen, hoofd, emotie, kortom het hele lichaam spreekt boekdelen. Geen wonder dat gebarentaal mijn prachtige moedertaal is geworden!

Mijn hobby’s zijn  – Genealogisch onderzoek- Boeken lezen- Tuinieren- Quilten- Bestuursleven- Kleinkinderen oppassen/ravotten

In mijn vrije tijd doe ik graag vrijwilligerswerk, zie mijn website: www.geravonk-huisjes.nl. Naast mijn fulltime baan geef ik met veel plezier als freelancer/trainer Nederlandse Gebarentaal, mijn mooie taal, aan belangstellenden. Het is mij een hele eer dat ik als mens mijn mooie taal samen met jou mag oefenen.

 


Rosé Lindenhof, freelance docente TPRS NGT van Gebarentaal voor Iedereen
Rosé Lindenhof, freelance docente TPRS NGT van Gebarentaal voor Iedereen
 Rosé Lindenhof

Rosé (61) is doof geboren en opgegroeid in een doof gezin en heeft zelf een doof gezin, leeft vooral in de Dovenwereld.

In mei/juni 2015 heeft zij de TPRS-opleiding Niveau 1 en 2 gevolgd en behaald.

In het verleden gaf zij vele NGT-cursussen en hielp bij het ontwikkelen van de cursussen voor verschillende doelgroepen. Ook gaf zij opleidingen en coachte zij nieuwe NGT-docenten.

Na een tiental jaren op verschillende werkgebieden op vrijwillige basis, komt zij nu graag terug met haar ervaringen en expertise.

Per september a.s. hoopt zij haar eerste TPRS-lessen Niveau 1 te kunnen geven.

In de toekomst hoopt zij zich verder te kunnen ontplooien en wat te mogen betekenen voor het bedrijf ‘Gebarentaal voor Iedereen’.

Ze heeft een eigen website: www.roselindenhof.nl